1603015.jpg

Eli tällainen tupsahti eilen postissa. On muuten tosi ihana kirja. Virkkaajan unelma. Paljon pieniä kivoja juttuja, joita voi soveltaa ja yhdistää. Kunhan kerkeän kunnolla tutustumaan kirjaan niin aion tästä tehdä varmaan useita juttuja. Kortteihin tarvitsee aina kaikkea kivaa, niin tästä löytyy useampi malli mitä voisi korteissa käyttää.

Tässä muuten liina oikean kokoisella pöydällä. Alle täytyi laittaa toinen liina, kun se alkaa olla jo aikas kunnossa. Mutta palvelee vielä ihan hyvin varapöytänä.

1603004.jpg

Lapsilla alkoi kesäloma. kummankin todistukset sellaiset kun äiti odotti. Ei siis yllätyksiä.Poika tosin olisi voinut ehkä hieman tehdä enemmän töitä koulun eteen. Enää vuosi yläastetta ja täytyisi hakea jatkokoulutukseen.

Leivoskelin äsken suussasulavia pikkuleipiä. oikea nimi on kyllä lumihiutaleet. Appiukko risti nämä suussasulaviksi. Laittelenpa tämän ohjeen teillekin. Nämäkun voi tehdä myös maidottomana.

Lumihiutalee 175 c/15 min

1605073.jpg

1½-2 dl vehnäjauhoja

3 dl perunajauhoja

1 rkl vaniliinisokeria

1½ dl tomusokeria

250 g voita

1. Sekoita kaikki aineet kulhossa
2. Vaivaa taikinaa hyvin ja anna sen jäähtyä vähän aikaa jääkaapissa
3. Muodosta taikinasta pötkö ja leikkaa siitä paloja. Pyörittele pyörylöiksi
4. Litistä pyörylä jauhotetulla haarukalla

Voin tilalla voit käyttää maidotonta keijua tai flooraa, mutta lisää silloin jauhoja. Margariinit kun ovat löysempiä kuin voi. Jos taikinassa on liian vähän jauhoa, pikkuleivät leviävät. Nämä eivät sitten oikeastaa ruskistu ollenkaan.

Nyt lähdetäänkin tästä anopille kahville ja viedään pikkuleipälämpimäisiä. Otan huivintekeleen mukaan ja yritän saada sen tänään vielä pingotukseen, jotta se pääsee huomenna lähtemään etelään päin.

Eikus mukavaa viikonloppua kaikille!

Onnittelut valmistuneille!

Rentouttavaa kesälomaa lomansa alottaneille!