Tällainen tuli valmiiksi. Toinen vain puuttuu.

713020.jpg713033.jpg

Kyllä tuo oman jalan kuvaaminen on vaikeaa. Sukat on minulle pari numeroa liian isot. Sukat on tarkoitettu tyttärelle, jolla on jalan koko siro 40. Sukkia on tarkoitus pitää feresin kanssa siis tanhutessa. Lankana on Novitan Marine(Olen siis allerginen villalle, joten meidän sukat tehdään yleensä sekoitelangasta) ja bambupuikot 31/2. Lankaa yhteen sukkaan meni melkein 100 g. Yllättävän hyvin tuo sukka onnistui. En ole puikkoihin koskenut muutamaan vuoteen. Enkä ole sukkiakaan tehnyt. Mutta taito minkä joskus oppii kunnolla, ei häviä muistista.

Minut opetti neulomaan mummoni. Äidillä ei hermot olisi riittäneet moiseen puuhaan. Taisin olla kolmannella luokalla, kun tein ensimmäiset villasukat. Sukat opin tekemään ennen lapasia. Omalle tytölle 11-v. olen yrittänyt opettaa kädentaitoja ja onneksi on ollut halukas oppimaankin. Viimeksi viime viikolla opeteltiin tekemään isoäidin neliötä ja sitä ennen ristipistoja. Poika 14-v. virkkaa pipoja tilauksesta vasemmalla kädellä. Jälki on todella siistiä. Täytyy kuvata joku kerta meidän pipokokoelma tuotemerkillä pimee. Kuinka teillä taidot on siirtyneet lapsille?

Huomenna olemme menossa torille vr:n järjestämään lastentapahtumaan ja lauantaina tytön kummin 30-vuotisjuhliin. Päivityksiä saattaa tulla vasta seuraavan kerran ensi viikolla.

Aurinkoista viikonloppua!