Olimme illalla vanhempainillassa. Kylllä kannatti taas käydä. Meillä ainakin pienessä koulussa infoa ja muuta asiaa tuli tuutin täydeltä. En ymmärrä kun vanhempainiltoja väheksytään. On se tietenkin opettajasta kiinni. Meillä on mietinnän alla laitammeko pojan omaan kouluumme vai naapurikunnan puolelle. Asiat on hyvin meillä eskarissa ja sitten kolmosesta eteenpäin. Mutta haluaisin olla varma että lapseni oppii lukemaan ja laskemaan ekalla luokalla. Luotto ei täysin pelaa ykkös-kakkosen opettajaan. Hän oli ilmoittanut omassa luokassaan vanhemmille ettei kiusaamista ole. Meille  isompien luokassa sanottiin, että kiusaamista oli ollut pienemmillä. Ja ns "poliisikuulustelut" olivat vieneet koko koulupäivän. Omista isommistani oppineena tiedän, että ovat muka kiltisti. Ja tiedän tasan tarkkaan että vanhempi poikani ei ollut enkeli, muttei mikään terrorikaan. Minusta palautteen pitäisi olla rehellistä ja rakentavaa. Vanhemmat kestävät totuuden, vaikka saataa vähän nipistää. Tämä toimii nyt isompien lasten kanssa meidän koulussa. Toimii nyt yläasteellakin, kun vihdoin pojalla on kunnollinen luokanvalvoja. Näiden reilun kahden vuoden aikana on ollut jos jonkinlaista sijaisen sijaista, joten eihän he voi olla ajan tasalla lasten asioista. Vanhin poika kävi eilen kuraattorilla juttelemassa, että voisi niinku oikeesti ottaa asioita tosissaan. ja että vähän heräisi omista "pilvilinnoistaan". Kohta pitäisi opiskelemaan hakea ja koulu ei kamalasti kiinnosta. Nikotiinipurukumit on ostettu ja koettaa tosissaan päästä tupakasta eroon. Toiset jäävät helpommin kiinni kuin toiset. Mies ei oikein ymmärrä että tällä käytöllä jää riippuvaiseksi. Väänsin hänelle rautalangasta ja ymmärsi kai nytten. Odotan mitä muuta tämän pojan kanssa saa käydä läpi. No sitten kai seuraavan lapsen kanssa on helpompaa tai luulen ettei ole helpompaa. Poika siis itse halusi apua vieroitukseen ja minusta se on iso askel. Itsestäänhän se lähtee. Äiti on tarjonnut mahdollisuutta monta kertaa, mutta on tähän asti on aina kieltäytynyt avusta. Vaiuhdetaas sitten asiaa.Koettakaa saada jotain selvää tuosta äskeisestä. Tais olla aikas hyppimistä asiasta toiseen.

Huivivaihdosta vähäsen. Kolme huivia on siis perillä.  Oma lähettämäni on varmaan perillä tänään tai huomenna. Riippuu kuinka kusti polkee. Tässä suoria linkkejä huivivaihtohuiveihin. Käykää ihailemassa näitä ihanuuksia.

Minä sain huivin Teisalta.

Tarja sai huivin Eilalta.

Monna sai huivin Evalta.

Tänään saadaan varmaan muitakin huiveja perille. Aivan ihania luomuksia on jo näkynyt. Mitähän vielä on tulossa! Tämä on jännää.

Uutta vaihtoa olen alkanut jo miettimään. Jotain jouluista yllättäen. Ideioita voisi heitellä.